T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

1975 yılında "Sağlık Koleji" adıyla açılan okulumuz önce "Bolu Sağlık Meslek Lisesi", 2014 yılında İzzet Baysal Gölyüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Anadolu Lisesine dönüştürülerek "Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu Lisesi" adını almıştır.

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında yerel yerleştirme ile Anadolu Lisesi olarak ilk öğrencilerimizi kabul ettik.

 

Okul binamızda 16 dersliğin yanı sıra Görsel Sanatlar Atölyesi, Müzik Atölyesi,  Kapalı Spor Salonu, kantin, konferans salonu ve öğrencilerimizin serbest zamanlarını değerlendirmek için kullanabilecekleri okul kütüphanemiz bulunmaktadır.

 

Okul bahçemizde yer alan futbol, basketbol ve voleybol oyun alanları sayesinde öğrencilerimiz, açık havada sportif faaliyetleri yapmakta, bahçemizde yer alan oturma ve ders çalışma alanlarında vakit geçirmektedirler.

 

Okul Rehberlik Servisince öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak programlar hazırlanmakta, kariyer planlamaları yapılmaktadır.

 

Okulumuzda bulunan 100 kişilik Kız Öğrenci Yurdunda kalan parasız yatılı öğrencilerimizin her türlü ihtiyacı bakanlığımızca karşılanmaktadır. Gündüzlü öğrencilerimiz de öğlen yemeği hizmetinden yararlanabilmektedir.

 

Okulumuzda Anadolu Lisesi Programı uygulanmaktadır. Bu program çerçevesinde geleceğimizin mimarı gençlerimizi üniversiteye hazırlamak, ülkemizde eğitimli ve donanımlı bireyler yetişmesine katkı sağlamak en önemli hedefimizdir.

 

Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerden uzak kalmamaları için okul sporları kapsamında düzenlenen müsabakalara katılan okulumuzda, oryantiring, futsal, voleybol, dart, badminton, bilek güreşi gibi pek çok branşta ulusal ve il düzeyinde başarılar elde edilmiştir.

 

Öğrencilerimiz Kitap Okuma ve Eser Değerlendirme, Şiir Okuma, Kompozisyon Yazma ve benzeri etkinliklere katılım sağlayabilmekte, sonrasında hazırlanan sunum, dinleti gibi programlar aracılığıyla da kendilerini ifade etme olanağı bulmaktadırlar. Yine Sosyal Sorumluluk Projeleri, Model Uçak Çalışmaları, pansiyonumuzda kalan öğrencilerimiz için Yurdumun Değerleri etkinlikleri öğrencilerimizin hem gelişimlerini sağlayacak hem de boş vakitlerini değerlendirecek etkinliklerimizdir.

 

Okulumuzda TÜBİTAK 4006, DyNed, E-Twinning Proje çalışmalarına başlanmış olup, öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre çalışma alanları yaratılmaktadır.

 

 

İlde ve bölgede sosyal, akademik ve sportif başarılarıyla öne çıkan bir okul olmak adına çalışmalar yürütülmektedir. İlk mezunlarımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında verilecektir. Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, yükseköğrenime hazır bir şekilde ve ilgileri yönünde üniversitelere yerleşmeleri 2023 yılı hedeflerimiz arasındadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2013 - Güncelleme: 05.04.2022 10:47 - Görüntülenme: 2357
  Beğen | 2  kişi beğendi